{ "title": "Dekompanse Karaciğer Sirozu", "image": "https://www.siroz.gen.tr/images/Dekompanse-Karaciger-Sirozu-87.gif", "date": "19.01.2024 19:45:21", "author": "secgunler", "article": [ { "article": "Dekompanse Karaciğer Sirozu, Siroz hastalığı yaşamı olumsuz etkileyen ve hastalığın düzelme şansının çok düşük olduğu düşünülen hastalıktır. Dekompanse karaciğer hastalığı, aşırı alkol tüketimi, aşırı sigara tüketimi, hepatit enfeksiyonu ve vücutta demir birikimi gibi toksit maddelerden dolayı karaciğerin olumsuz etkilenmesi, hasar görmesiyle ortaya çıkmaktadır. Dekompanse karaciğer sirozu, erken teşhis konmadığında hastalığın gelişmesini engellemek oldukça zordur. Siroz hastalığının teşhisi hastalık belli bir konuma gelmeden anlaşılması güç olmaktadır bu nedenle hastalık ilerlediğinde teşhis konması hastalığın düzelme şansını azaltmaktadır. Siroz hastalığı üç aşamada incelenmektedir. Bunlar; mikroskobik karaciğer siroz hastalığı, konpanse karaciğer siroz hastalığı, dekompanse karaciğer sirozu hastalığı olarak isimlendirilir.

Dekompanse Karaciğer Siroz Hastalığı Nasıl Gelişir?

Hastalığın dekompanse aşamasına gelmesi rahatsızlığın artık karaciğerin yapması gereken görevleri yapamaz duruma gelmesi durumudur. Karaciğerin iflas ettiği, iyice tahrip olduğu anlamına gelmektedir. Karaciğerde bulunan zehirli yabancı maddeleri dışarı atmakta zorlanan zayıflamış karaciğer konumuna gelmiş olması hastalığın ilerlemiş halidir. Karaciğere bağırsaklardan gelen kanın geçişini artık yapamaz ve işlevini sürdüremez konumdadır. Hastalığın dekompanse konumuna gelmesi hastanın yaşaması için çok düşük umut vaat etmektedir.

Dekompanse Karaciğer Siroz Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Kişi oldukça güçsüzlük ve hissedilir derecede halsizlik yaşaması, hastanın mide bulantısına dayalı kusmalar görülmesi, hastanın gözlerinde ve cildinde görülen sarılık, siroz hastası olan kişinin bacaklarda ve kollar bölgesinde çürümelerin oluşması, karın bölgesinde sıvı birikmesi ve karın bölgesinin şişmesi, hastada konuşma ve düşünce sorunları, şuur kaybı veya gel git yaşaması ve hastanın gelebileceği son hali olan koma hali dekompanse karaciğer sirozu hastalığı yaşadığının belirtileri olarak gösterilmektedir.
" } ] }